Belépés
Csirke vadász módra
... takarékra, adjuk hozzá a lebőrözött és felkock...
Bakonyi jérce
... megfonnyasztjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon pároljuk.
2. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük.
3. Tejszínnel dúsítva kif...
A tökéletes sütőtök
... mázzal. Egy alufóliával bélelt tepsire tesszük, beborítjuk alufóliával, és így sütjük 25 percig. A végén levesszük az alufóliát, és így sütjük még kb. 10 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul.

Tésztával krémesen

A sütőtök rokonait használjuk tésztákhoz is: például cukkinivel és tonhallal pillanatok alatt készíthetünk vacsorát. Sütőtökös tésztához, ha négy...
A konyhafőnök titkai
... Először a burgonya egyik oldalát süssük aranybarnára; a pórusok bezáródnak, a zsiradék nem jut be a burgonya belsejébe - majd a másik oldalát. Sózni csak tálaláskor szabad, különben megpuhul.

4 Mit tegyünk, hogy a bécsi szelet ne legyen kemény?

A vékonyra szeletelt húst tegyük fóliába, és úgy klopfoljuk ki! Csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük és ...
Fehérjék cukorbetegségben
... vágott zöldpaprikát. Ráöntjük a bort, és belekeverjük az apróra vágott gombát meg a rozmaringot. Lefedve fél óráig pároljuk (ha szükséges, közben kevés vizet még öntünk alá). Amikor a hús megpuhult, a szeletelt olajbogyóval, a citromlével, a petrezselyemmel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Energia: 1074 kJ/257 kcal
Szénhidrát: 4,9 g

Vadrizses zöldbabsaláta|...
Mediterrán étrend cukorbeteg..
... átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot. A finomra vágott petrezselyem...
Paprikás csirke nokedlivel
... adjuk hozzá a csirkével együtt a már felaprított paradicsomot és paprikát (ha nincs friss zöldség, a lecsó is megfelel). Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy pici majoránnát is. Ha a csirke megpuhult, vegyük ki egy tálba, majd a lisztet és a tejfölt keverjük össze, hígítsuk vízzel körülbelül tejszín sűrűségűre. Ez a tejfölös habarás. Habarjuk be a pörköltlevet, forraljuk fel, majd ...
Recept ajánló- Ízes csírke
... megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Ízesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.


Egy kávéskanálnyi lisztet összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára...
Joghurtos csirke
... zsiradékon 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.

...
Csirke sajtmártásban
... megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. ĺzesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.

Egy kávéskanálnyi lisztet öszszedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára kever...
Könnyű nyári vacsorák
... felkockázzuk, megpirítjuk a felhevített olajon, majd hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk, amíg a padlizsán megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány percig még sütjük, majd pürésítjük a krémet.

Mandulás sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

1 érett sárg...
Illatos csirke
... üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a bazsalikomot és a paradicsomot, kevés vízzel és borral felengedjük, a csirkére öntjük, és fólia alatt puhára pároljuk. Ami...
mai recept
... hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb. 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott...
Burgonyás-tepsis csirke
... A paradicsomot és paprikát szintén karik...
Rizses csirke római tálban
... a sűrített paradicsomot, ezt a levet a rizsre öntjük. Lefedjük és hideg sütőbe tesszük és így kezdjük el melegíteni.Kb 1 órán át sütjük, amíg a rizs be nem issza a vizet é...
Sörös csirke
... az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sóval, borssal átdörzsölt csirkecombokat. Párold meg. Közben dobd rá a maradék vajat is, és sütés közben locsolgasd a szaftjával. Amikor a hús megpuhult, vedd ki a szószból, a levét sűrítsd be a sörbe áztatott, szétnyomkodott zsemlével. Add hozzá a sörös levet is, és forrald össze az egészet, legvégül pedig egy szűrőn passzírozd át. Tálal...
Szexi ételek és italok
... csíkokat, de csak akkor, amikor már levet engedett a serpenyőben. Ez azért is hasznos, mert a só vízelvonó képessége által hamarabb elpárolog a folyadék. Pirítsd át a hagymával, majd ha félig megpuhult, tedd hozzá a lecsepegtetett ananász kockákat, szórd meg fehér borssal, és adj hozzá két evőkanál mézet. Kicsit hagyd karamellizálódni! Öntsd fel tejszínnel, végül addig főzd, míg t...
Itt a farsang...........
... előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.

Boros pecsenye

hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 zsemle, 3 dl fehérbor, 10 dkg gomba, 10-10 ...
Magyaros, paprikás csirke
... ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk eg...
40 fokhagymás csirke
... hagymát. Erre helyezzük a csirkét, majd köré szórjuk a maradék fokhagymát, és alaposan meglocsoljuk fehérborral és olívaolajjal.

200°C fokon lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és ha egy tűvel megszúrjuk, tiszta lé szivárog belőle.

Amikor elkészült, a húst kiemeljük az edényből. A fokhagymákat is kiszedjük. A visszamarad léről leszedjük a zsiradékot, é...
1 2 3 ....19 20 ..28 29 ..37 38 39 
Címkék: tökéletes sütőtök, konyhafőnök titkai, alufóliával bélelt, végén levesszük, sütőtök rokonait, burgonya egyik, pórusok bezáródnak, burgonya belsejébe, másik oldalát, bécsi szelet, vékonyra szeletelt, sütés előtt, apróra vágott, szeletelt olajbogyóval, petrezselyemmel ízesítjük, kockára vágott, zúzott fokhagymát, felszeletelt gombát, karikára vágott, kisebb darabokra, finomra vágott, csirkével együtt, pici majoránnát, csirke megpuhult, tejfölt keverjük, tejfölös habarás, megpuhult húsdarabokat, tűzálló tálra, kávéskanálnyi lisztet, puha vajjal, kicsit kalóriadúsabb, felhevített olajon, feldarabolt padlizsánt, összezúzott fokhagymát, padlizsán megpuhul, felkockázott paradicsomot, csirkére öntjük, húshoz adjuk, levét átpasszírozzuk, étkezési keményítőt, tejszínnel simára, pecsenyeléhez keverjük, maradék felkarikázott, sűrített paradicsomot, rizsre öntjük, maradék vajat, levét sűrítsd, sörbe áztatott, sörös levet, szűrőn passzírozd, lecsepegtetett ananász, elpárolgott bort, csirke összetörjön,
© 2013 TVN.HU Kft.