|
|
|
... takarékra, adjuk hozzá a lebőrözött és felkock... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon pároljuk.
2. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük.
3. Tejszínnel dúsítva kif... |
|
|
|
|
|
|
|
... mázzal. Egy alufóliával bélelt tepsire tesszük, beborítjuk alufóliával, és így sütjük 25 percig. A végén levesszük az alufóliát, és így sütjük még kb. 10 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul.
Tésztával krémesen
A sütőtök rokonait használjuk tésztákhoz is: például cukkinivel és tonhallal pillanatok alatt készíthetünk vacsorát. Sütőtökös tésztához, ha négy... |
|
|
|
|
|
|
|
... Először a burgonya egyik oldalát süssük aranybarnára; a pórusok bezáródnak, a zsiradék nem jut be a burgonya belsejébe - majd a másik oldalát. Sózni csak tálaláskor szabad, különben megpuhul.
4 Mit tegyünk, hogy a bécsi szelet ne legyen kemény?
A vékonyra szeletelt húst tegyük fóliába, és úgy klopfoljuk ki! Csak közvetlenül a sütés előtt fűszerezzük és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágott zöldpaprikát. Ráöntjük a bort, és belekeverjük az apróra vágott gombát meg a rozmaringot. Lefedve fél óráig pároljuk (ha szükséges, közben kevés vizet még öntünk alá). Amikor a hús megpuhult, a szeletelt olajbogyóval, a citromlével, a petrezselyemmel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Energia: 1074 kJ/257 kcal
Szénhidrát: 4,9 g
Vadrizses zöldbabsaláta|... |
|
|
|
|
|
|
|
... átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot. A finomra vágott petrezselyem... |
|
|
|
|
|
|
|
... adjuk hozzá a csirkével együtt a már felaprított paradicsomot és paprikát (ha nincs friss zöldség, a lecsó is megfelel). Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele egy pici majoránnát is. Ha a csirke megpuhult, vegyük ki egy tálba, majd a lisztet és a tejfölt keverjük össze, hígítsuk vízzel körülbelül tejszín sűrűségűre. Ez a tejfölös habarás. Habarjuk be a pörköltlevet, forraljuk fel, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Ízesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.
Egy kávéskanálnyi lisztet összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsiradékon 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve, mindkét oldalát pirítsuk meg.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. ĺzesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.
Egy kávéskanálnyi lisztet öszszedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkanálnyi, a hús párolásából visszamaradt mártás levével. Simára kever... |
|
|
|
|
|
|
|
... felkockázzuk, megpirítjuk a felhevített olajon, majd hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk, amíg a padlizsán megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány percig még sütjük, majd pürésítjük a krémet.
Mandulás sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
1 érett sárg... |
|
|
|
|
|
|
|
... üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, beletesszük a bazsalikomot és a paradicsomot, kevés vízzel és borral felengedjük, a csirkére öntjük, és fólia alatt puhára pároljuk. Ami... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb. 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott... |
|
|
|
|
|
|
|
... A paradicsomot és paprikát szintén karik... |
|
|
|
|
|
|
|
... a sűrített paradicsomot, ezt a levet a rizsre öntjük. Lefedjük és hideg sütőbe tesszük és így kezdjük el melegíteni.Kb 1 órán át sütjük, amíg a rizs be nem issza a vizet é... |
|
|
|
|
|
|
|
... az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sóval, borssal átdörzsölt csirkecombokat. Párold meg. Közben dobd rá a maradék vajat is, és sütés közben locsolgasd a szaftjával. Amikor a hús megpuhult, vedd ki a szószból, a levét sűrítsd be a sörbe áztatott, szétnyomkodott zsemlével. Add hozzá a sörös levet is, és forrald össze az egészet, legvégül pedig egy szűrőn passzírozd át. Tálal... |
|
|
|
|
|
|
|
... csíkokat, de csak akkor, amikor már levet engedett a serpenyőben. Ez azért is hasznos, mert a só vízelvonó képessége által hamarabb elpárolog a folyadék. Pirítsd át a hagymával, majd ha félig megpuhult, tedd hozzá a lecsepegtetett ananász kockákat, szórd meg fehér borssal, és adj hozzá két evőkanál mézet. Kicsit hagyd karamellizálódni! Öntsd fel tejszínnel, végül addig főzd, míg t... |
|
|
|
|
|
|
|
... előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.
Boros pecsenye
hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 zsemle, 3 dl fehérbor, 10 dkg gomba, 10-10 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk eg... |
|
|
|
|
|
|
|
... hagymát. Erre helyezzük a csirkét, majd köré szórjuk a maradék fokhagymát, és alaposan meglocsoljuk fehérborral és olívaolajjal.
200°C fokon lefedve addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és ha egy tűvel megszúrjuk, tiszta lé szivárog belőle.
Amikor elkészült, a húst kiemeljük az edényből. A fokhagymákat is kiszedjük. A visszamarad léről leszedjük a zsiradékot, é... |
|
|
|
|
|